‘De vreemdelinge’ – de laatste roman van Walter van den Broeck

Next Post
Previous Post

vandenbrouck-vreemdelinge-2015Walter van den Broeck
De vreemdelinge

Uitgeverij De Bezige Bij, maart 2015 (05/03)
Paperback, 288 pagina’s
ISBN 978085426578, verkoopprijs € 19,99
[bestel bij bol.com]

Van De vreemdelinge, de roman die deze week is verschenen, zegt de 74-jarige Kempense meesterverteller Walter van den Broeck zelf dat dit wel zijn laatste grote roman zal zijn (zie video RTV2).

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LCgpeLBRvTI[/youtube]

 

Bram de Landsheer is boekhandelaar in ruste en heeft geen reden tot klagen. Plotseling overvalt hem het gevoel dat hij oud is en beseft hij dat zijn tijd kort wordt. Dat zijn zoon de boekhandel heeft overgenomen stemt hem nauwelijks milder. Dat zijn kleinzoon Dries alleen maar oog heeft voor oude boeken maakt hem zelfs wanhopig, want Bram koestert samen met zijn vrouw Lea nog één droom, namelijk dat er in de familie eindelijk eens een dochter wordt geboren. Als Dries de beeldschone en hyperintelligente Tess, de dochter van een jeugdvriend van Bram en Lea, leert kennen, ziet het ernaar uit dat hun wens alsnog in vervulling zal gaan. Maar dat is buiten de nietsontziende en alles vernietigende kracht van de liefde gerekend.In De vreemdelinge drukt meesterverteller Walter van den Broeck de lezer onverbiddelijk met de neus op zijn eigen verwachtingen van het leven en wat daar uiteindelijk van overblijft.

over dit boek…

boekpresentatie – ‘De vreemdelinge’ werd op 6 maart 2015 gepresenteerd in de Warande in Turnhout. Lees hier de integrale inleiding die Rik Van Cauwelaert uitsprak bij deze gelegenheid.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.