‘Virginia Woolf, een schrijversleven’ door Alexandra Harris

Next Post
Previous Post

harris-woolf-2015Alexandra Harris
Virginia Woolf
een schrijversleven

Hollands Diep, maart 2015
Gebonden met stofomslag, 242 pagina’s
ISBN 9789048824359, verkoopprijs € 19,95
[bestel bij bol.com]

Onder de eerste boeken die worden uitgegeven door de nieuwe literaire uitgeverij Hollands Diep van Robbert Ammerlaan vinden we deze vertaalde biografie van Virginia Woolf, geschreven door Alexandra Harris.

Deze aantrekkelijke, handzame biografie vertelt hoe een gedreven jonge vrouw, met haar onafscheidelijke notitieboekje, een van de grootste schrijvers uit de wereldliteratuur werd. Het is een verhaal dat bruist van vriendschap, liefde, humor, taal. Een van uur tot uur en van dag tot dag intens geleid leven, geïnspireerd door en gewijd aan literatuur en kunst. Een moedig leven ook – wars van conventies, verscheurd door gecompliceerde liefdes en overschaduwd door hevige depressies en inzinkingen.

We ontmoeten vrienden, familie, tijdgenoten: Lytton Strachey, E.M. Forster, W.H. Auden, Roger Fry, T.S. Eliot, haar zuster Vanessa Bell, en de twee grote liefdes in haar leven: Vita Sackville-West en Leonard Woolf, de man die ze trouw bleef tot de dag waarop ze niet verder meer wilde, haar laarzen en bontjas aantrok, haar zakken vulde met stenen, en de rivier in liep. 

Alexandra Harris (Sussex, 1981) is cultuur-historicus en schrijfster. Ze studeerde aan Oxford University en doceert nu Engelse letterkunde aan de Universiteit van Liverpool. Ze verwierf faam met Romantic Moderns, waarvoor ze de Guardian First Book Award kreeg. (website)

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.