Door het oog van de tijd – De Reve-foto’s van Eddy Posthuma de Boer

Next Post
Previous Post

posthumadeboer-reve-2015Gerard Reve, Eddy Posthuma de Boer
Door het oog van de tijd
De Reve-foto’s van Eddy Posthuma de Boer

Uitgeverij De Weideblik, februari 2015
Hardcover, 80 pagina’s
ISBN 9789077767542, verkoopprijs € 20,00
[bestel]

Vanaf de jaren zestig tot vlak voor de dood van Gerard Reve in 2006 ging fotograaf Eddy Posthuma de Boer geregeld naar de volksschrijver toe om hem te portretteren. Nu eens in het openbaar, dan weer bij Reve thuis. Soms in opdracht van de krant of een uitgever, maar vaak ook op eigen initiatief.

Sommige Reve-foto’s van Eddy Posthuma de Boer werden iconisch, zoals de omslagfoto’s van Reves bundels Nader tot U en Op weg naar het einde. Andere foto’s bleven in het archief van de fotograaf. Wachtend op het moment waarop ze in samenhang met elkaar konden worden gepresenteerd in dit boek: Door het oog van de tijd.

Gezamenlijk bieden de Reve-foto’s van Eddy Posthuma de Boer een ontroerend perspectief op de allengs ouder wordende schrijver. De aantrekkelijke, karaktervolle jongeman die Reve in de kracht van zijn leven is en die gemakkelijk ten voeten uit het beeld kan vullen, maakt geleidelijk aan plaats voor een man in wiens afbrokkelende gestalte je steeds meer ‘ziel’ ontwaart.

Naast de Reve-foto’s van Eddy Posthuma de Boer bevat ‘Door het oog van de tijd’ een uniek interview met Joop Schafthuizen. De foto’s gaan gepaard met herinneringen van Eddy Posthuma de Boer over het fotograferen van Reve én met toepasselijke uitspraken van Reve zelf.

Samenstelling: Huug Schipper en Ton den Boon
Interview met Joop Schafthuizen: Henriette Klautz

over dit boek…

luxe editie – Van ‘Door het oog van de tijd’ verschijnt een luxe editie in een oplage van acht exemplaren. Deze bestaat uit het boek met daarbij twee originele fotoprints (formaat A4), alle genummerd en gesigneerd door Eddy Posthuma de Boer. Verkoopprijs € 150,-, te bestellen bij de uitgever.

tentoonstelling – Van 28 februari t/m 4 april 2015 presenteert Kunst centrum Haarlem de expositie ‘Door het oog van de tijd’ met de Reve-foto’s van Eddy Posthuma de Boer.

boekpresentatie – De presentatie van ‘Door het oog van de tijd’ vindt plaats op 28 februari om 15.00 uur bij Kunst centrum Haarlem.

** meer boeken van Eddy Posthuma de Boer bij bol.com

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.