Dichter Adriaan Roland Holst in Gisèle, de nieuwe roman van Susan Smit

Next Post
Previous Post

smit-gisele-2013Susan Smit
Gisèle

Lebowski Publishers, september 2013
hardcover, 580 pag.
ISBN 9789048817443, verkoopprijs € 22,50
[o.a. te koop bij bol.com – zie leesproef]
[ook als paperback € 15,00 en ebook € 9,99 > nu € 4,99]

Gisèle, de nieuwe roman van Susan Smit werd 5 september 2013 gepresenteerd in de Ruïnekerk te Bergen. De manlijke hoofdrol in dit omvangrijke werk over liefde, kunst, vriendschap, oorlog en zelfbeschikking, wordt gespeeld door dichter Adriaan Roland Holst.

Een epische oorlogsroman en een op ware feiten gebaseerde liefdesgeschiedenis van drie mensen – de getalenteerde glazenierster Gisèle d’Ailly van Waterschoot van der Gracht, dichter Adriaan Roland Holst (‘Jany’ voor intimi) en de ambitieuze actrice Mies Peters – verbonden door hun hartstocht voor het theater, de beeldende kunst en de poëzie. De oorlog dwingt uiteindelijk iedereen om de keuze te maken tussen buigen of barsten, goed en fout, haat en liefde. Te midden van alle vernietiging, honger en geweld is de kunst de enige manier om te overleven. (uitgever)

fragment…

Jany’s laatste brief, of eigenlijk was het meer een krabbeltje, was alweer weken geleden. Zijn brieven waren steeds korter geworden; een enkel briefpapier dat twee keer dubbelgevouwen was en gedeeltelijk beschreven en de laatste tijd ansichtkaarten van de plaatsen in Italië waar hij verbleef, met plaatjes van fonteinen, of van cipressen langs een bochtige, stoffige weg. Het waren tekenen van leven, geen werkelijke pogingen tot contact. Steeds vaker was zijn toon opzichtig vriendschappelijk, zoals zijzelf bij Jacques Bloem had gedaan. Uiteindelijk was er stilte.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.