Vernieuwde website project Volledige Werken van Willem Frederik Hermans

Next Post
Previous Post

10 september 2013Het publiceren van de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans is een langlopend project dat wordt uitgevoerd door het Huygens ING, in samenwerking met uitgeverij De Bezige Bij en het Willem Frederik Hermans instituut.

Vanaf 2005 zijn er nu 12 delen, van de geplande 24, verschenen. Met het project halverwege vond men het tijd worden voor een flinke opknapbeurt van de website. Deze is vandaag in gebruik genomen.

VW_WFH-webstie-2013

Over de reeds verschenen delen is uitgebreide informatie te vinden, met van alle boeken een uitgebreide edi­tiewetenschappelijke verantwoording. Een nieuw onderdeel van de website is een cumulatief register op de verschenen delen.

Op de homepagina is ruimte gemaakt voor nieuwsberichten, waarbij zowaar een publicatiedatum (nog?) ontbreekt.

Sinds 2005 verschijnen met een halfjaarlijkse regelmaat de diverse delen. Het moeten er vierentwintig worden, twaalf daarvan zijn dus nu verschenen. Ruim tienduizend pagina’s bevatten die twaalf delen tot nu toe, gevuld met 13 romans, 23 verhalen, 135 gedichten en vele honderden essays, columns en kritieken van Hermans, én, onontbeerlijk voor een wetenschappelijke editie, ruim 1800 pagina’s commentaar in de vorm van nawoorden over het ontstaan en de publicatiegeschiedenis van de diverse teksten, bovendien uitleg bij de non-fictie. 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.