De vijfhonderdste Dwarsligger verschenen

Next Post
Previous Post

24 oktober 2017 | Vandaag verscheen ‘Oorsprong’ van bestsellerschrijver Dan Brown als dwarsligger nr. 500. In 2009 verscheen de eerste titel in dit handzame, dwarse formaat. 

Op 6 september 2009 werd tijdens de boekenmanifestatie Manuscripta in Amsterdam het eerste exemplaar overhandigd aan minister van cultuur Ronald Plasterk. Dwarsligger nr 1, Closeup van Esther Verhoef, werd gepresenteerd als een kleine leesrevolutie.

De dwarsligger® is een compleet boek in een handzaam formaat. Een boek dat past in een handtas en zelfs in je broekzak of binnenzak. Een boek dat je overal en op elk moment kunt lezen. Met zijn kleine formaat – 12 bij 8 centimeter – en lichte gewicht – gemiddeld nog geen 145 gram – is de dwarsligger® met één hand vast te houden en dus gemakkelijk te lezen.

De nieuwe boekvorm werd bedacht door Hugo van Woerden, directeur van de christelijke drukkerij/uitgeverij Jongbloed, maar om het nieuwe concept goed van de grond te krijgen, werd een licentie gegeven aan Ambo|Anthos uitgevers waar vanaf 2010 Uitgeverij dwarsligger als imprint is ondergebracht.

De eerste promo-video uit 2009

Na de lancering in september 2009 werd het dwarse boekje steeds populairder en zijn er inmiddels miljoenen exemplaren van verkocht.

Oorsprong – dwarsligger #500
Robert Langdon deel 5
Auteur: Dan Brown
Uitgever: Dwarsligger®
989 pagina’s, oktober 2017 > koop bij bol.com

Closeup – dwarsligger #1
Auteur: E. Verhoef : Closeup
Uitgever: Dwarsligger®
585 pagina’s, juli 2009 > koop bij bol.com

>> bekijk nog veel meer dwarsliggers bij bol.com

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.