F. Bordewijk-prijs 2017 voor WIL van Jeroen Olyslaegers

Next Post
Previous Post

25 oktober 2017 | De F. Bordewijk-prijs, de jaarlijkse prozaprijs van de Jan Campert-stichting, is toegekend aan Jeroen Olyslaegers (1967) voor zijn roman WIL. De prijs bedraagt € 6.000. 

Met WIL heeft Olyslaegers een roman geschreven die je met twee benen in bezet Antwerpen zet. Met imposante zinnen en in een vernuftige compositie maakt hij de onoverzichtelijkheid van de oorlogsjaren in de volle breedte voelbaar – aan de hand van de belevenissen van een politieagent die geleidelijk ontdekt dat morele keuzes onontkoombaar zijn. (jury)

Het boek WIL werd eerder al onderscheiden met de Fintro Literatuurprijs 2017, de Ultima 2016 Letteren (B), de Tzum-prijs 2017 voor de mooiste zin en het stond op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs.

De jury bestond uit: Erica van Boven, Jeroen Dera, Arjen Fortuin, Aad Meinderts (voorzitter), Sanne Parlevliet, Jan de Roder, Jeannette Smit, Carl De Strycker en Sarah Vankersschaever.

De prijsuitreiking, tegelijk met de andere Haagse Literatuurprijzen, vindt plaats op 21 januari 2018, tijdens de afsluiting van Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag in het Theater aan het Spui.

  • F. Bordewijk-prijs | site | wikipedia | berichten
    voor de schrijver van het beste Nederlandstalige prozaboek

>> De boeken van Jeroen Olyslaegers zijn o.a. te koop bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.