‘De Uitgeverij’ – een eerste boek via het nieuwe self-publishingplatform Brave New Books

Next Post
Previous Post

bakker-uitgeverij-2013Bert Bakker
De Uitgeverij

Brave New Books, juni 2013

paperback, 102 pagina’s
ISBN 9789402100280, verkoopprijs € 14,99

[o.a. te koop bij bol.com] [ook als ebook]

Net een week geleden (26 juni 2013) werd het project Brave New Books onder de aandacht gebracht door de initiatiefnemers Bol.com en Singel Uitgevers. Brave New Books is een self-publishingplatform dat iedere (beginnende) schrijver in staat stelt snel, eenvoudig en kosteloos een boek of e-book uit te geven.

Onder de eerste titels die al te koop zijn vond ik een novelle van Bert Bakker met de volgende flaptekst.

U heeft altijd al een boek willen schrijven, maar u bent er om allerlei redenen nooit toe gekomen? Misschien geloofde u er niet in, werd u te weinig gestimuleerd, wist u niet hoe u het moest aanpakken? Leopold Beer, telg uit een geslacht van uitgevers, wil ook schrijver worden, maar door drukte op de zaak, komt hij er niet toe. Hij wordt constant afgeleid en… Daar kan ik natuurlijk meer over te vertellen, maar dat kunt u ook. U lijkt in veel opzichten op Leopold Beer: u kunt schrijven, maar u wordt niet aangemoedigd om er verder mee te gaan. Uw ervaringen en onderwerpen zijn interessant, toch durft u ze niet aan het papier toe te vertrouwen. Waarom niet? Het leven van uitgever Leopold Beer verandert ingrijpend als hij tijdens een boekpresentatie ondervraagd wordt door microfoonmeisje Monique. Zijn leven, zijn werk in de uitgeverij neemt daarna een beslissende wending. Hij heeft het echter nog drukker dan voorheen. Zal Beer ooit toekomen aan zijn baanbrekende bestseller? Dat hoef ik u niet te vertellen, u kent het probleem, dat weet u zelf wel… Bert Bakker schetst de ontwikkeling van een moderne handelsmaatschappij.

Bert Bakker publiceerde eerder in Hollands Maandblad en Friese literaire tijdschriften. De bundel ‘Ien mei de Dingen’ verscheen bij De Friese Pers Boekerij (2009). ‘Een scheepshut’ werd genomineerd voor de Brandende Pen 2007, het beste korte verhaal van Nederland.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.