De ‘Volledige Werken’ van Willem Frederik Hermans krijgen enkele delen in afwijkend formaat

Next Post
Previous Post

3 juli 2013 – In de ‘Volledige Werken’ van Willem Frederik Hermans worden alle afzonderlijk verschenen werken en de ongebundelde teksten van de auteur bijeengebracht. In totaal gaat het om 23 of 24 verzamelbanden. Een omvangrijk project, waarvan het eerste deel verscheen in 2005 en het laatste deel naar verwachting in 2017 zal verschijnen.

vw-hermans-rij2

De Volledige Werken verschijnen in twee edities: een publiekseditie, oorspronkelijk in de kleurige linnen banden, later voorzien van mooie stofomslagen (zie BD) en een luxe editie, waarbij elk deel geleverd wordt in een cassette.

vw-hermans-mandarijnen

De verzamelaars die met genoegen naar de aangroeiende rij prachtbanden in hun boekenkast kijken zullen dit najaar wel even moeten slikken.

Het aankomende deel 16, bevat het bekende ‘Mandarijnen op zwavelzuur’ uit 1964 en het supplement daarop uit 1983. Dit deel zal, vanwege het bijzondere karakter van Mandarijnen op zwavelzuur – door Hermans in eigen beheer uitgegeven knip- en plakboeken – als facsimile in het grote formaat van de oorspronkelijke bundels verschijnen en daarmee qua afmetingen afwijken van de tot nu toe verschenen delen. Ook de delen 17 en 18 verschijnen in dit formaat van 24 x 26,5 cm. De standaardmaat van de overige delen is 20,5 x 14 cm.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.