‘De langste adem’ – Arielle Veerman over haar leven met Joost Zwagerman

Next Post
Previous Post

Arielle Veerman was bijna twintig jaar getrouwd met Joost Zwagerman. Zijn plotselinge dood op 8 september 2015 betekende voor haar het slot van een jarenlang conflict. 

• Arielle Veerman
De langste adem
een leven met Joost Zwagerman
Prometheus, februari 2020
9789044641080, paperback, 256 pagina’s, € 19,99

o.a. te koop via bol.com >>


In De langste adem beschrijft Arielle Veerman de aanzegging van het overlijden, de dagen die erop volgden, het openbare afscheid, de begrafenis en ten slotte het bezoek aan het lege huis dat Joost achterliet. Maar ook memoreert ze de beslissende momenten in hun relatie: hun vriendschap op de middelbare school, de hereniging in 1991 na haar lange verblijf in het buitenland en hun leven samen in Amsterdam.

In deze emotionele periode waarin ze teruggeworpen wordt op haar herinneringen zoekt ze naar aankondigingen van de destructieve daad waar hij altijd een tegenstander van was en stelt zichzelf vragen over het spanningsveld tussen gezinsleven en het werk van een productieve schrijver, voortdurend op zoek naar erkenning en publiek.

“De langste adem is een eerlijk, invoelend en confronterend document over geluk dat uitmondt in een onherstelbare verwijdering.” (uitgever)

zie ook…

Coen Verbraak maakte in 2018 de documentaire “Joost Zwagerman”, waaraan naast vele anderen ook Arielle Veerman heeft meegewerkt. Nog te zien op 2doc.nl.

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.