Vijf titels op shortlist Socratesbeker 2020

Next Post
Previous Post

20 februari 2020 | De Socratesbeker wordt ieder jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek. De jury heeft vijf titels genomineerd voor de Socratesbeker 2020.

De shortlist van de vijf genomineerden:

>> Klik op de titels voor meer informatie over de boeken bij bol.com

Jury – Bastiaan Rijpkema (Universiteit Leiden), Paul Cobben (emeritus-hoogleraar Universiteit van Tilburg), Mariska Jansen (publicist en journalist), Marnix Verplancke (journalist De Morgen en Knack) en Rosan Hollak (journalist NRC Handelsblad).

Dit jaar wordt de wisselbeker uitgereikt op 5 april in SPUI25 in Amsterdam. (*Door de coronacrisis werd de prijsuitreiking verschoven naar 21 juni).

Vorig jaar werd de Socratesbeker gewonnen door ‘Het goede leven & de vrije markt‘ van Ad Verbrugge, Govert Buijs, Jelle van Baardewijk.

  • Socratesbeker | site | wikipedia | berichten
    voor de schrijver het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek

De Maand van de Filosofie – In de maand april worden door heel België en Nederland filosofische programma’s, lezingen, debatten en festivals georganiseerd. Het thema voor 2020 is ‘Het uur van de waarheid’. Elk jaar verschijnt er een nieuw filosofisch essay, wordt de Socratesbeker uitgereikt aan het beste filosofieboek en eens in de twee jaar wordt een nieuwe Denker des Vaderlands uitgeroepen. [zie de website]

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.