‘Te hooi en te gras’ – Gerrit Jan Zwier over het Engelse platteland en het Engelse kinderboek

Next Post
Previous Post

Reisboekenschrijver (en antropoloog) Gerrit Jan Zwier wandelt in dit nieuwe boek door streken als het Lake District en Cornwall en staat uitgebreid stil bij het fascinerende werk van auteurs als Tolkien, Beatrix Potter en Daphne du Maurier.

• Gerrit Jan Zwier
Te hooi en te gras
Over het Engelse platteland en het Engelse kinderboek
Atlas Contact, maart 2020
9789045039053, paperback, 256 pagina’s, € 21,99

o.a. te koop via bol.com >>

Als bezoeker van Engeland kom je onvermijdelijk in aanraking met keurig onderhouden tuintjes, het schuimloze bier in de pub en tegenwoordig ook de brexit. Toch speelt de ellende rond de uittreding slechts een ondergeschikte rol in Te hooi en te gras. Het Engelse landschap vormt het hart van dit reisboek. Dat is keer op keer tot leven gewekt in talloze romans en prachtige kinderboeken. Zwier is geïnteresseerd in de emotionele band die bewoners van good old England met de natuur en hun omgeving hebben. Wandelend door streken als het Lake District en Cornwall staat hij uitgebreid stil bij het fascinerende werk van auteurs als Tolkien, Beatrix Potter en Daphne du Maurier. Zo lopen en bladeren we door het Engelse land. (uitgever)

Gerrit Jan Zwier (1947) schrijft al jaren literaire reisverhalen over noordelijke gebieden. Hij studeerde biologie, geografie en antropologie.
Meer bij wikipedia | schrijversinfo |

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.