‘De kalligrafieles’ – verhalen van Michaïl Sjisjkin

Next Post
Previous Post

sjisjkin-kalligrafieles-2016Michaïl Sjisjkin
De kalligrafieles

Querido, december 2016
216 pagina’s
> Paperback € 18,99 | bestel

De kalligrafieles is de eerste verhalenbundel van een van Ruslands grootste hedendaagse schrijvers. Het boek bevat niet alleen het allereerste verhaal dat Michaïl Sjisjkin publiceerde, ‘De kalligrafieles’, en het recentste dat hij schreef, ‘Nabokovs inktpot’, maar ook een aantal verhalende essays over het belang van taal en literatuur. Sjisjkin verkent daarmee de ruimte tussen fictie en literaire non-fictie en varieert op de thema’s van zijn grote romans: liefde en verlies, dood en het eeuwige leven, emigratie en ballingschap. (uitgever)

Michaïl Sjisjkin (Moskou, 1961) studeerde Engels en Duits in Moskou. Nadien oefende hij verschillende beroepen uit, van straatveger tot vertaler. Sjisjkin debuteerde in 1993 met het korte verhaal Kalligrafieles. Ondertussen is hij uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde Russische schrijvers van dit moment. Zijn werk wordt vergeleken met dat van grote namen uit de Russische literaire traditie zoals Tolstoj, Poesjkin en Tsjechov en werd bekroond met de drie grootste literaire prijzen in Rusland: de Russian Booker Prize, de Big Book Award en de National Bestseller Award. Sinds 1995 woont hij in Zurich. (Letterenfonds)

Eerder verschenen van Sjisjkin in Nederlandse vertaling (door Gerard Cruys):

sjisjkin-liefdesbrieven-2013sjisjkin-venushaar-2014

Onvoltooide liefdesbrieven werd in meer dan vijfentwintig talen vertaald, en werd in Nederland genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2014.
Venushaar is genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2015 én voor de Filter Vertaalprijs 2015.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.