Ilja Leonard Pfeijffer wint KANTL Prozaprijs 2016 voor de roman La Superba

Next Post
Previous Post

pfeijffer-superba-201301-12-2016 | De Vlaamse Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) heeft haar Prozaprijs van 2016 toegekend aan Ilja Leonard Pfeijffer. Hij krijgt de prijs voor de roman La Superba, die in 2013 bij De Arbeiderspers is verschenen.

“een buitengewoon rijke, labyrintische, fascinerende en verwarrende roman, een boek dat fascineert en afstoot, dat ontroert en bij momenten doet walgen, dat choqueert en dat verontrust, dat doet nadenken en doet lachen.” (jury)

De literaire prijs van 2016 bedraagt 5.000 euro en bekroont een Nederlandstalig prozawerk uit de periode van 2011 tot 2015.

La Superba was eerder ook winnaar van de Libris Literatuurprijs 2014 en Inktaap 2015.

De prijs wordt uitgereikt tijdens een openbare vergadering van de KANTL op woensdag 21 december in het Academiegebouw in Gent.

In de jury zetelden de volgende leden van de Academie: Hugo Brems (voorzitter), Piet Couttenier, Luc Devoldere, Bart Vervaeck en Erik Vlaminck.

UPDATE | 27 december 2016 | Bij het online tijdschrift Neerlandistiek zijn twee video’s te zien van de prijsuitreiking, met de laudatio van juryvoorzitter Hugo Brems en het dankwoord van de schrijver.

boekinfo bij bol.com

  • Ilja Leonard Pfeijffer, La Superba, (De Arbeiderspers)

Vorige laureaten van de prozaprijs van de KANTL waren

  • 2011 – Arnon Grunberg met Tirza, (Atlas Contact)
  • 2006 – Stefan Brijs met De engelenmaker, (Nijgh en Van Ditmar)

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.