De atlas van afgelegen eilanden – Judith Schalansky

Next Post
Previous Post

schalansky-atlas-2014Judith Schalansky
De atlas van afgelegen eilanden
Vijftig eilanden waar ik nooit ben geweest en ook nooit zal komen

Uitgeverij Signatuur (A.W. Bruna), februari 2014
Hardcover, 144 pagina’s
ISBN 9789056724900, verkoopprijs € 39,95

Tijdelijke prijsverlaging – Omdat Uitgeverij Signatuur dit jaar 20 jaar bestaat is de gebonden editie van de Atlas van afgelegen eilanden is tijdelijk verkrijgbaar voor slechts € 20,- . Deze actie duurt tot en met 25 augustus 2015.

bestel:
Gebonden versie, van € 39,95 voor € 20,00
Paperback, € 16,95

De Duitse schrijfster en ontwerpster Judith Schalansky (1980) neemt je mee naar vijftig afgelegen oorden. Schalansky tekende zelf de kaarten van de eilanden en heeft De atlas van afgelegen eilanden ook zelf vormgegeven. De atlas is al in dertien talen verschenen.

In De atlas van afgelegen eilanden neemt Judith Schalansky ons mee naar vijftig afgelegen oorden van Tristan da Cunha tot het atol Clipperton, van Christmaseiland tot Paaseiland en vertelt ze grenzeloos absurde verhalen, zoals alleen de werkelijkheid die kan bedenken. Het zijn verhalen over zeldzame dieren en zonderlinge mensen over gestrande slaven en eenzame natuuronderzoekers, verdwaalde ontdekkers en verwarde vuurtorenwachters, vergeten schipbreukelingen en muitende matrozen. Kortom: over vrijwillige en onvrijwillige Robinsons die bewijzen dat de avontuurlijkste reizen nog altijd in het hoofd plaatsvinden, met de vinger op de landkaart. (uitgever)

schalansky-eiland-spread1

Macquarie – Slechts 20-40 inwoners bevolken dit 128 km² grote eiland. “Dit ontoegankelijke, altijd vochtige stukje land is nooit deel van een landmassa geweest, maar komt direct uit de diepte van de zee; het is een stuk aardkorst van de bodem van de oceaan, dat toevallig boven de zeespiegel werd geslingerd, de uit het water oprijzende wervelkolom van een onderzees rug.”

  • In het tv-programma De Wereld Draait Door op 14 maart 2013 sprak Adriaan van Dis met Judith Schalansky, in de entourage van zijn vroegere succesprogramma Hier is… Adriaan van Dis.

over dit boek…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.