PROMINENT-reeks krijgt eigen gezicht

Next Post
Previous Post

prominent-vestdijk-2013vegt-holst-2013booven-briefwisseling-2013

14 februari 2014 – Begin 2013 is de Baarnse uitgeverij TIEM begonnen met de PROMINENT-reeks. Een serie met ‘juweeltjes uit de literaire schatkamer’, die door grote uitgevers niet worden opgemerkt of voor hen financieel niet interessant genoeg zijn. De redactie wordt gevoerd door Wim Hazeu en Cok de Zwart. De PROMINENT-reeks is te beschouwen als de voortzetting van de serie De Prom Bibliofiel, die Wim Hazeu als directeur van uitgeverij De Prom eind jaren 1980 startte en tot 2001 heeft uitgebracht.

Inmiddels zijn er zo’n tien deeltjes verschenen en om de reeks beter onder de aandacht te kunnen brengen wordt deze nu gepresenteerd als een imprint van uitgeverij Tiem met een eigen naam: Uitgeverij PROMINENT – en een eigen website.

Bij BoB werden eerder al enkele deeltjes gesignaleerd:

Binnenkort verschijnen onder meer:

Van Mathilde tot Mei – Corrado Hoorweg beschrijft de geschiedenis van de Beweging van Tachtig en geeft een analyse van de vriendschapssonetten van Kloos en Perk.

Vida Triste – Nout Van Den Neste schetst hoe Slauerhoff de fado en haar mythes als inspiratiebron gebruikte voor zijn eigen gedichten.

Video – RTV Baarn sprak met Wim Hazeu en Cok de Zwart over hun nieuwe literaire uitgeverij en de traditie van Baarn als uitgeversdorp.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SyzO8IIYgF0[/youtube]upload RTV Baarn, 2 okt 2013

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.