Crowdfunding voor unieke uitgave van de sprookjes van Couperus, met illustraties van Beb Reith

Next Post
Previous Post
reith-ill-psyche-1927

illustratie van Beb Reith voor ‘Psyche’

 

09-02-2014 – Beb Reith (1894-1974), was illustrator (meer bij rond1900). Hij maakte tekeningen voor onder andere jeugdboeken, tijdschriften en stripboeken. En ook voor het sprookje Psyche (1898) van Louis Couperus dat in 1927 geïllustreerd verscheen. Beb Reith heeft ook tekeningen gemaakt voor Fidessa, het tweede sprookje van Couperus. Geheel in dezelfde stijl. Maar alleen zijn deze nooit in een boek verschenen.

nieuwe uitgave – Twee nazaten van de illustrator, Bernard en Maarten Reith, besloten een integrale uitgave van de twee sprookjes te maken mét alle Couperus-tekeningen van Beb daarin. Ook met illustraties voor Psyche die destijds niet zijn gepubliceerd, maar die aanwezig bleken te zijn in het Rijksprentenkabinet in Amsterdam.

details – De neven beschikken over ervaring met het uitgeven van boeken, en kozen ervoor de publicatie van het boek in eigen hand te houden. Het beloofd een fraaie uitgave te worden op groot formaat (21×28 cm), met ca. 360 pagina’s en meer dan 70 illustraties, gebonden in linnen band met goudopdruk.

crowdfunding – Om de uitgave mogelijk te maken wordt een beroep gedaan op liefhebbers voor deze uitgave om via ‘crowdfunding’ een bijdrage te leveren en zich daarmee bij voorbaat te verzekeren van een of meer exemplaar van deze geïllustreerde sprookjes van Couperus.

Voor zover dat mogelijk is, zorgen wij met net zoveel oog voor detail als zowel de schrijver als de illustrator voor een prachteditie van deze twee sprookjes. Een fraai boek voor Couperus-liefhebbers en voor iedereen met interesse in geïllustreerde uitgaven en hoogtepunten uit de Nederlandse literatuur.  

HELP MEE – Het boek is inmiddels nagenoeg gereed voor het drukproces. Een deel van de publicatie financieren we zelf, voor een ander deel doen we een beroep op u. Bij deze ons verzoek mee te helpen de laatste fase van dit project te realiseren. Als de crowdfunding slaagt, bent u bij een donatie vanaf 30 euro verzekerd van een exemplaar van dit ‘bizondere’ boek.  

[vimeo]http://vimeo.com/85717329[/vimeo]

 

Tentoonstelling Psyche en Fidessa

Het toeval wil dat vanaf mei dit jaar in het Couperus Museum een tentoonstelling is gewijd aan Psyche en Fidessa. Dat zal dan ook het moment zijn om dit nieuwe Couperus-boek te laten verschijnen.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.