Acht boeken genomineerd voor de Boekenleeuw en Boekenpauw 2019

Next Post
Previous Post

04-10-2019 | Acht boeken zijn genomineerd voor de Boekenleeuw en Boekenpauw 2019, de prijs voor het beste en het mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboek van Vlaanderen en Nederland. Op 30 oktober weten we wie de prijs in ontvangst mag nemen.

Op de Boekenbeurs 2019 reikt Boek.be dit jaar opnieuw de Boekenleeuw en Boekenpauw uit. De laureaten worden bekendgemaakt op 30 oktober tijdens de feestelijke uitreiking in de Boek-O-Drôme. De winnaars krijgen elk 2.500 euro en een trofee overhandigd.

Nominaties Boekenleeuw

Nominaties Boekenpauw

>>> klik op de titels voor meer informatie over de boeken bij bol.com

De jury van de Boekenleeuw, de prijs voor het beste kinder- en jeugdboek, bestaat uit: Mik Ghys (boekhandelaar, recensent), Sofie De Jonckheere (docent Nederlands), Jan Lambrechts (Beste Boekenmeester 2018), Dirk Nielandt (Laureaat Sabam Award Jeugdliteratuur 2013), Katrien Steyaert (journalist, recensent).

De jury van de Boekenpauw, de prijs voor het mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboek, bestaat uit: Karla De Ceulener (boekhandelaar), Johan Devrome (illustrator/vormgever/docent), Griet Loix (Iedereen Leest), Viki Van Iseghem (Ketnet), Eric Vanthillo (recensent).

Boek.be organiseert de prijzen dankzij de steun van GAU, Groep Algemene Uitgevers, en Sabam for Culture, het cultureel steunfonds van de Belgische vereniging van auteurs en componisten van Sabam.

  • Boekenleeuw en Boekenpauw (B) | site | wikipedia | berichten
    voor de beste en de mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboeken van Vlaanderen en Nederland

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.