‘Arnhems Luiletterland’ – wandel met Wim Huijser door het literaire landschap van Arnhem

Next Post
Previous Post


Een drietal wandelingen door de parken en de binnenstad van Arnhem, langs 21 locaties die verwijzen naar het werk van bekende, maar deels ook vergeten, Arnhemse auteurs – en auteurs die óver Arnhem hebben geschreven.

• Wim Huijser
Arnhems Luiletterland
Drie wandelingen door het literaire landschap van Arnhem
Kontrast, mei 2021
9789492411617, paperback, 96 pagina’s, € 9,99

<< o.a. te koop via bol.com >>

Schrijver-wandelaar Wim Huijser houdt ervan om geschiedenis en literatuur met elkaar te verbinden. Samen met routemaker Rob Wolfs ontwierp hij een drietal wandelingen door de parken en de binnenstad van Arnhem.

Zo volgen we het spoor van Thomas Rosenboom en de auteur van de Pim Pandoer-reeks Carel Beke door Park Sonsbeek, dwalen we in het Gravinnenbos van Jean Dulieu op zoek naar Paulus de Boskabouter, lopen we aan de hand van Koos van Zomeren over de Middenweg in de Geitenkamp, wandelen we met Jan Siebelink door de Zijpsepoort de stad in en zoeken we daarna net als Felicita Vos weer de vrijheid en stilte van Arnhems groene zone.

Arnhems luiletterland neemt je mee op een tocht door de Arnhemse literatuur, en is daarnaast een ideale roadmap voor Arnhemmers en niet-Arnhemmers die het literaire landschap van de stad ook met eigen ogen willen aanschouwen.

Eerder dit jaar verscheen een ander ‘literair wandelboek’ van Wim Huijser.


J.J. Voskuil, Wim Huijser, samenst. – Had je nog willen wandelen? ; Mieterse wandelingen met Maarten Koning – Van Oorschot, maart 2021
lees meer | kijk bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.