Vijf titels op shortlist Thea Beckmanprijs 2021

Next Post
Previous Post

26 mei 2021 | Vijf titels gekozen voor de shortlist van de Thea Beckmanprijs 2021, voor het beste historische jeugdboek. Dit jaar boeken voor jongeren vanaf 12 jaar.

Ieder jaar reikt Museumpark Archeon de Archeon Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. De winnaar van de Archeon Thea Beckmanprijs ontvangt € 1.000,- van Museumpark Archeon. Afwisselend worden boeken voor jonge en voor oudere lezers bekroond. In 2021 bekroont de jury werk voor jongeren vanaf 12 jaar. In april maakte de jury de longlist van tien genomineerde boeken al bekend.

De jury is tot de volgende keuze voor de shortlist gekomen:

>> klik op titel voor meer info over de boeken via bol.com

Naast de volwassen jury is er ook een jongerenjury. Deze reikt de Jonge Beckman uit, de prijs voor het beste historische jeugdboek volgens de lezers zelf. Een panel van 12 enthousiaste jongeren leest deze shortlist en maakt daaruit een eigen keuze voor een winnaar. De winnaar van de Jonge Beckman ontvangt € 500,-.

Op zaterdag 18 september wordt zowel de Archeon Thea Beckmanprijs 2021 als de Jonge Beckman 2021 in Museumpark Archeon uitgereikt. De Schrijvers van de Ronde Tafel zijn dat hele weekend in Museumpark Archeon aanwezig.

De jury van de Archeon Thea Beckmanprijs bestaat uit Hubert Slings (voorzitter), Liselotte Dessauvagie, Inge Mooiman, Monique Veldman en Moniek Warmer.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.