Xtra small – Miniature Books in Museum Meermanno

Next Post
Previous Post

Anne C. Bromer
Xtra small
Miniature Books in Museum Meermanno

Engelstalig, miniatuurboeken, Uitgeverij de Buitenkant, catalogus

Buitenkant, oktober 2017
ISBN 9789490913786, 128 pagina’s, 16×11 cm
> paperback € 12,50 | bestel

Catalogus van de inzendingen voor de International Minature Bookbinding Competition 2017 die de Stichting Handboekbinden samen met Uitgeverij de Buitenkant en Museum Meermanno eind 2016 uitschreef.

De deelnemers ontvingen katernen van het door Liz Waters in het Engels vertaalde verhaal ‘The Island’ van Geert Mak. De Amsterdamse kunstenaar Max Kisman maakte de illustraties. De boekjes moesten voldoen aan de zogenaamde, Bondy-norm, dat wil zeggen dat ze maximaal 76.2 mm hoog, breed en dik mochten zijn.

Alle inzendingen zijn staaltjes van toewijding en vakmanschap en ze komen uit alle delen van Europa, Canada en Noord-Amerika, China, Japan, Australië en Nieuw Zeeland.

  • In de (Engelstalige) catalogus, met afbeeldingen van alle155 ingezonden prachtig uitgevoerde miniatuurboeken,  is een essay opgenomen over ‘Minibibliomania’ door Anne C. Bromer.  De vormgeving werd verzorgd door Peter Verheul.

videoOnderstaand een reportage van ‘Haagse dingen’ van de prijsuitreiking op 1 oktober van de International Miniature Bookbinding Competition 2017 en de opening van de tentoonstelling ‘Xtra small’.

 

Tentoonstelling – Van 3 oktober 2017 t/m 7 januari 2018 toont Museum Meermanno meer dan driehonderd miniatuurboekjes in de kleine, maar fijne tentoonstelling ‘Xtra small’. Ook de inzendingen voor de International Minature Bookbinding Competition 2017 zijn daar te zien, alsmede de Bibliotheca Thurkowiana Minor, een prachtige miniatuurbibliotheek.

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.