‘Toen met een lijst van nu errond’ – biografie van Herman de Coninck

Next Post
Previous Post

Thomas Eyskens
Toen met een lijst van nu errond
Herman de Coninck biografie

De Arbeiderspers, oktober 2017
ISBN 9789029511407, 592 pagina’s
> gebonden, van € 34,99 nu voor € 12,50 | bestel

Herman de Coninck (1944-1997) was een Vlaams dichter, essayist, journalist en tijdschriftuitgever. Hij werd in Mechelen geboren, studeerde in Leuven en woonde in Heverlee en Antwerpen. In 1997 bezweek hij aan een hartstilstand terwijl hij op weg was naar een congres in Lissabon.

Met De lenige liefde (1969) werd Herman de Coninck op slag de populairste dichter van Vlaanderen, ‘de man die zijn volk poëzie leerde lezen’. Ook als leraar, journalist en geëngageerd hoofdredacteur van het Nieuw Wereldtijdschrift was hij van grote betekenis. Na een leven vol poëzie bezweek hij in 1997 op een literair congres in Lissabon aan een hartaanval. Nu is er dan eindelijk een biografie van de hand van Thomas Eyskens op basis van vele gesprekken met familie, vrienden en collega’s, nooit eerder gepubliceerd fotomateriaal en nagelaten correspondentie. Een rijk portret van ‘leven en werken, schrijven en liefhebben’. (uitgever)

Thomas Eyskens (1976) studeerde filosofie en journalistiek in Brussel. Eerder verscheen van hem: Er is niets te zien en dat moet je zien, een literaire wandeling door Mechelen in de voetsporen van Herman de Coninck.

BoekpresentatiePeter Nijssen, uitgever bij De Arbeiderspers geeft in zijn blog een verslag van de presentatie op 21 oktober in De Zwarte Panter te Antwerpen.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.