Wim Crouwel modernist

Next Post
Previous Post

huygen-crouwel-2015Frederike Huygen
Wim Crouwel modernist

Uitgeverij Lecturis, december 2015
hardcover, 464 pagina’s, 24 x 17 cm
Engelstalig
ISBN 9789462261471, verkoopprijs € 39,99
(o.a te koop bij bol.com)

Nieuwe uitvoerige monografie over Wim Crouwel (1928): grafisch ontwerper en tentoonstellingsvormgever, die met zijn bureau Total Design het gezicht van naoorlogs Nederland bepaalde. Zijn modernisme kwam tot uiting in talloze affiches en catalogi voor het Stedelijk Museum, in postzegels en experimenteel werk zoals een opzienbarend computeralfabet. Crouwel riep in de jaren zeventig kritiek op maar geldt tegenwoordig als cultfiguur en inspiratie voor velen.

crouwel-spread-1crouwel-spread-2

Het boek is overvloedig geïllustreerd en laat bijzonder veel en fraai werk zien. De teksten belichten zijn carrière en zijn opvattingen, geven informatieve achtergronden bij zijn werk, en plaatsen hem kritisch in context.

Frederike Huygen is kunst- en designhistorica en schreef vele publicaties over design. Huygen werkt als freelance onderzoeker en auteur, en is voorzitter van de Stichting Designgeschiedenis Nederland.

Onderstaande leesproef geeft een uitgebreide indruk van het boek

over dit boek…

Zo is Wim Crouwel – Modernist niet alleen een terugblik op een groots ontwerpersleven, maar tegelijkertijd een verrassend accurate beschrijving van de artistieke en maatschappelijke ontwikkeling van dit enerverende vakgebied. (8Weekly)

UPDATE – 22 februari 2016 – Dit boek is uitgekozen bij De Best Verzorgde Boeken van 2015.

UPDATE – 22 juni 2016 – Wim Crouwel modernist is gekozen bij de winnaars van de Amerikaanse 50 Books | 50 Covers competition.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.