Wie wint de Gouden Strop 2020, de prijs voor het beste spannende boek

Next Post
Previous Post

6 mei 2020 | De jury van de Gouden Strop, de prijs voor het beste spannende boek, heeft de vijf kanshebbers voor de prijs bekendgemaakt. Dit jaar gebeurde dat via een groot artikel in het Algemeen Dagblad.

De vijf genomineerden voor de Gouden Strop 2020:

> klik op de titel voor meer informatie over de boeken bij bol.com (en dan kopen bij de lokale boekhandel)

Jury – Naast voorzitter Koen Voskuil (verslaggever en misdaadjournalist AD) bestaat de jury uit Anne Versloot (freelance recensent oa VN’s Detective & Thrillergids), Arno Ruitenbeek (freelance journalist en recensent oa VN’s Detective & Thrillergids), Petra Rijkelijkhuizen (Accountmanager e-Books bij de KB en voormalig uitgever) en Rolf Bos (freelance journalist en recensent oa Hebban.nl).

Prijswinnaar – De winnaar van de Gouden Strop wordt op 20 mei bekendgemaakt in een uitzending op de website AD.nl. Naast juryleden is in de uitzending ook een aantal auteurs aanwezig.

Nadat in 2019 BookSpot zich terugtrok als sponsor van de Gouden Strop en de Schaduwprijs heeft Stichting LIRA besloten deze in 2020 te ondersteunen met een subsidie, zij het in afgeslankte vorm. Zo wordt de verhoging van het prijzengeld door BookSpot, weer teruggedraaid. De winnaar van de Gouden Strop 2020 ontvangt dit jaar10.000 euro.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.