Wereldtheater, de geschiedenis van de cartografie

Next Post
Previous Post

Thomas Reinertsen Berg
Wereldtheater
De geschiedenis van de cartografie

Athenaeum, november 2018
ISBN 9789025309046, hardcover, 352 pagina’s, € 36,99
nu voor € 7,90

o.a. te koop bij bol.com >>

Een prachtig geïllustreerde, kleurrijke geschiedenis van het maken van kaarten in de loop der eeuwen – een must voor liefhebbers van geschiedenis en leunstoel-reizigers.

Wereldtheater bevat de geschiedenis van de cartografie, vanaf mystieke symbolen in het stenen tijdperk tot en met de gps en Google Earth. Het is een fascinerend relaas vol wetenschap, kunst en technologie, een verhaal vol ambitie, praktische toepasbaarheid en dromen over verre werelden.
Visionaire geografen (Mercator, Blaeu, Tharp) en heroïsche ontdekkingsreizigers (Columbus, Cook, Nansen, Amundsen) treffen hier de helden van de cartografie (Ptolemaios, Ortelius, Ewing). Dit boek is door de auteur speciaal bewerkt om van een Noors boek een internationaal werk te maken, met veel aandacht voor de Nederlandse en Belgische cartografiegeschiedenis.

De prachtige illustraties vertellen hun eigen verhaal, een verhaal waarin de mens langzaamaan grip krijgt op de wereld waarin hij leeft.

Vertaler: Neeltje Wiersma

Thomas Reinertsen Berg (1971) is een Noorse schrijver ​​en journalist. In 2017 debuteerde hij als auteur met het boek ‘World Theatre’ en won daarmee de Noorse Bragen prijs voor non-fictie.

>> meer cartografie

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.