Vijf vertalingen op shortlist Filter Vertaalprijs 2022

Next Post
Previous Post


16 juni 2022 | Voor de Filter Vertaalprijs zijn vijf vertalingen (van zeven vertalers) genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 28 september 2022 tijdens het ILFU festival in Utrecht.

Diverse werelddelen, op z’n minst drie wereldtalen en zo’n zeven eeuwen beslaan de onverwachte nominaties voor de Filter Vertaalprijs 2022, die op 28 september uitgereikt zal worden tijdens het Internationaal Literatuurfestival Utrecht (ILFU).

De zeven genomineerde vertalers en hun vijf vertalingen zijn:

Jury – De jury van de Filter Vertaalprijs 2022 bestaat uit Bas Belleman (dichter, journalist en laureaat van de prijs in 2021), Hans Bouman (criticus bij de Volkskrant), Carlijn Brouwer (vertaler en literatuurinkoper in de boekhandel), Christiane Kuby (vertaler en laureaat van de Martinus Nijhoff vertaalprijs, redacteur van Filter) en Caroline Meijer (vertaler, bestuurslid Stichting Filter).

Prijzengeld – Het prijzengeld bedraagt 10.000 euro en werd ter beschikking gesteld door de GAU (Groep Algemene Uitgevers).

Prijsuitreiking – De winnaar wordt live bekendgemaakt op woensdag 28 september 2022 in TivoliVredenburg te Utrecht tijdens het ILFU.

______________________

  • Filter Vertaalprijs | site | wikipedia | berichten
    voor een vertaling die door de jury als de meest bijzondere wordt beschouwd

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.