Verzamelde verhalen van Willem Wilmink opnieuw uitgebracht

Next Post
Previous Post

wilmink-verhalen-2013Willem Wilmink
Verzamelde verhalen

Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, september 2013
druk 2, paperback, 416 pagina’s
ISBN 9789038896885, verkoopprijs € 17,50

[o.a. te koop bij bol.com]

Op 2 augustus 2013 was het tien jaar geleden dat de Enschedese dichter, schrijver en zanger Willem Wilmink (1936-2003) is overleden.

In de zomer van 2009 werden zijn verzamelde verhalen uitgebracht in een mooi verzorgde, gebonden uitgave. De verhalenbundel, al geruime tijd niet meer te verkrijgen, wordt nu opnieuw uitgebracht in een paperback editie.

Het boek opent met Kleine idylle, dat hij op 19-jarige leeftijd schreef. Het loopt vooruit op Ver van de stad, het jeugdboek over zijn verblijf op een boerderij tijdens de oorlog. Meer jeugdherinneringen komen aan bod in Het verkeerde pannetje, dat bekroond werd met de Nienke van Hichtumprijs.
De Pedagogische herinneringen vormen het geestige relaas van zijn eenjarig leraarschap aan het Vossiusgymnasium; in Twee broers verhaalt Wilmink over zijn scheiding en de rokkenjagerij die erop volgde.
Hoogtepunt vormen de verhalen en cursiefjes die in de nalatenschap ontdekt werden: Meneer Trompetter en In het kort. Ze maken deze uitgave tot een bijzonder literair monument voor een groot en geliefd auteur.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.