‘Uren met Joop Schafthuizen’ – achter de schermen van de Onderneming Gerard Reve

Next Post
Previous Post

 


Nop Maas publiceert onder zijn eigen imprint de Korenmaat het boek ‘Uren met Joop Schafthuizen’, over zijn langjarige ervaringen met de partner van Gerard Reve. Het boek biedt een boeiende kijk achter de schermen van de Onderneming Gerard Reve.

• Nop Maas
Uren met Joop Schafthuizen
de Korenmaat, maart 2021
paperback met flappen, 264 pagina’s,
€ 25,00 (incl. verzendkosten)

<< alleen te koop bij Nop Maas >>


Als partner, zaakwaarnemer en weduwnaar van Gerard Reve is Joop Schafthuizen een bekende Nederlander geworden. Niet geheel tot zijn genoegen kwam hij doorgaans in de publiciteit onder de schaduw van de Beroemde Schrijver. Hoewel ook hier die schaduw blijft, valt in dit boek het volle licht op Schafthuizen zelf. De lezer maakt kennis met zijn obsessies, de manier waarop hij de publiciteit gebruikt, zijn omgang met vrienden en uitgevers en zijn manier van onderhandelen.

Nop Maas verzorgde jarenlang de verklarende aantekeningen bij de brievenboeken van Gerard Reve, hij bezorgde de eerste vijf delen van het Verzameld werk en schreef de driedelige biografie Gerard Reve. Kroniek van een schuldig leven. Op basis van de aantekeningen die hij maakte in de jaren 1998-2013, geeft hij de lezer inkijk in de Onderneming Gerard Reve. Uren met Joop Schafthuizen biedt informele literatuurgeschiedenis die niet verloren mag gaan.

Als margedrukker maakt Nop Maas onder het imprint de Korenmaat deel uit van het drukkerscollectief de Hof van Jan.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.