U heb ik lief – De eeuw van Gerard Reve

Next Post
Previous Post

 


Een hoogst gevarieerde bundel beschouwingen waarin alle aspecten van Reve’s schrijverschap aan de orde komen.

• Æde de Jong
U heb ik lief
De eeuw van Gerard Reve
Nobelman, juni 2024
9789083420127,
paperback, 236 pagina’s, € 24,95

<< bestel bij boekhandel Libris of Bol. >>

 

Gerard Reve, honderd jaar geleden geboren, wordt gerekend tot de Grote Drie in de naoorlogse Nederlandse literatuur. Zijn werk is het blijvende bezit geworden van heel veel trouwe (her)lezers en spreekt moeiteloos tot de verbeelding van een nieuwe generatie jongeren.

Æde de Jong vond tal van gerenommeerde schrijvers en letterkundigen bereid zich opnieuw in Reve’s veelzijdige oeuvre te verdiepen, en dat leverde evenzovele nieuwe verhalen, herinneringen, overpeinzingen en inzichten op. U heb ik lief is een hoogst gevarieerde bundel beschouwingen waarin alle aspecten van Reve’s schrijverschap aan de orde komen. Onze Grote Volksschrijver wordt ten volle eer en recht gedaan.

Aan deze bundel werd bijgedragen door: Anton Brand, Gerrit Brand, Frank van Dijl, Paul Gellings, Vincent Hunink, Æde de Jong, Marie-José Klaver, Marina Kuipers, Nop Maas, Huub Mous, Jos Palm, Arjan Peters, Jean Pierre Rawie, Mathijs Sanders, Peter Smeets, Doeke Sijens,  Erwin de Vries, Jeroen Vullings en Piet van Winden.

De titel van deze bundel is ontleend aan het grafschrift van Gerard Reve (1923-2006) op de Nieuwe Begraafplaats in Zulte, België.

Boekpresentatie – Op 11 juni 2024 presenteren we in Sociëteit De Harmonie in Groningen ‘U heb ik lief, De eeuw van Gerard Reve’, een bundel met uiteenlopende verhandelingen over de Volksschrijver.  Verschillende bijdragers aan de bundel zullen deze avond aanwezig zijn om hun licht over Reve te laten schijnen. Onder hen Mathijs Sanders, hoogleraar Nederlandse letterkunde aan de RUG, die een lezing over het belang van Reve zal verzorgen.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.