‘Toen het leven nog van ons was’ – roman van Marian Izaguirre

Next Post
Previous Post

izaguirre-leven-2014Marian Izaguirre
Toen het leven nog van ons was

Uitgeverij Boekerij, april 2014 (15/04)
Paperback, 368 pagina’s
ISBN 9789022568583, verkoopprijs € 15,00
[o.a. te koop bij bol.com + leesproef]

Vertaald uit het Spaans door Mia Buursma.

“Ik mis de tijd toen het leven nog van ons was”, verzucht de boekhandelaarster Lola op een dag tegen haar man. Het is 1951 en de tijd dat de dagen gevuld waren met boeken, goede gesprekken, lange siësta’s en grootse plannen, ligt alweer vijftien jaar achter hen.

Met het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog in 1936 veranderde hun leven in overleven, en nu verkopen ze in hun boekwinkel alleen maar bijna vergeten klassiekers, goedkope romannetjes en kantoorartikelen.

Tot op een middag een nieuwe klant de winkel in stapt. Deze Alice slaat een oud dagboek open waarvan Lola niet wist dat het zich in haar winkel bevond en begint er samen met Lola in te lezen. Zo begint een vriendschap tussen de twee vrouwen, die steeds meer gefascineerd raken door het veelbewogen leven van de schrijfster van het dagboek. Wie was ze? Waarom was ze altijd op reis? En wat betekent haar verhaal voor de twee vriendinnen?

Marian Izaguirre groeide op in Bilbao, Spanje. Haar debuutroman La vida elíptica verscheen ruim twintig jaar geleden; sindsdien schreef ze nog vijf romans, waarvoor ze in Spanje diverse literaire prijzen ontving. Toen het leven nog van ons was is haar eerste boek in Nederlandse vertaling.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.