‘TLV: recepten en verhalen uit Tel Aviv’ winnaar van Het Gouden Kookboek 2018

Next Post
Previous Post

9 november 2018 | Zojuist werd tijdens de Avond van het Kookboek, de start van de Kookboekenweek, bekendgemaakt dat ‘TLV: recepten en verhalen uit Tel Aviv’ van Jigal Krant de winnaar is van Het Gouden Kookboek 2018. 

Jigal Krant, TLV
Recepten en verhalen uit Tel Aviv
Nijgh & van Ditmar, 2018
o.a. te koop bij bol.com >>

“Kort, eerlijk en krachtig wordt in dit boek uitgelegd hoe in een land van uitersten eten verbroedert en mensen het leven willen vieren, zoals wij dat allemaal zouden willen doen. Een kookboek dat leert, verlekkert en verleidt. Heerlijk om in te lezen en uit te koken. Smaakvolle, maakbare gerechten die je graag wilt maken en delen. Het is een kookboek, een leesboek én een reisgids.” (jury)

Juryvoorzitter Janny van der Heijden heeft de prijs – het winnende kookboek uitgevoerd in ‘goud op snee’ – uitgereikt op de Avond van het Kookboek onder toeziend oog van vele kookboekenliefhebbers.

De jury over de andere genomineerden:

 • Bijdendijk van Joris Bijdendijk (Nijgh Cuisine)
  “Het verhaal van een doorzetter die zijn hart volgt, prachtig opgetekend, gefotografeerd en vormgegeven. Een chefsboek zonder ‘te cheffie’ te zijn.”
 • Home Sweet Home XMAS van Yvette van Boven (Fontaine Uitgevers)
  “Een boek waarin de liefde en aandacht voor goed, lekker en gezellig eten op elke pagina wordt beleefd, met alle zintuigen.”
 • Mari plukt de dag van Mari Maris (Carrera Culinair)
  “Het is meer dan een kookboek, een boek waar je de tijd en rust voor moet nemen. En dat is het dubbel en dwars waard.”
 • Hoe dan?! van Maroeska Metz (MarkMedia & Art)
  “Verrassend zijn de QR-codes waarmee handige en vermakelijke filmpjes te zien zijn die echt iets extra’s toevoegen.”

De jury van Het Gouden Kookboek 2018 bestaat uit Janny van der Heijden (culinair publicist en voorzitter), Jonah Freud (de Kookboekhandel en Parool), Daan van der Valk (Boekhandel H. de Vries), Ronald Giphart (schrijver & culinair journalist) en Makkie Mulder (voormalig hoofdredactrice Delicious).

De tweede editie van de Avond van het Kookboek is de aftrap van de Kookboekenweek die plaatsvindt van zaterdag 10 tot en met zondag 18 november.

>> meer informatie over de genoemde kookboeken bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.