Tijdschrift ‘Exlibriswereld’ – na 56 jaar – verder als ‘Grafiekwereld’

Next Post
Previous Post
exlibriswereld-2013-4

het laatste nummer van Exlibriswereld

21 januari 2014

Exlibriswereld is het tijdschrift van de in 1946 opgerichte vereniging met dezelfde naam.  Exlibriswereld is een vereniging met ongeveer 400 leden, voornamelijk in Nederland, maar ook daarbuiten.

De vereniging wil in Nederland bekendheid geven aan de exlibriskunst onder meer door het organiseren van bijeenkomsten en tentoonstellingen en het uitgeven van een tijdschrift. Zie voor meer activiteiten de website.

Begin december 2013 verscheen Exlibriswereld jaargang 56 nummer 4. Het is het laatste nummer van het tijdschrift dat sinds 1958 onafgebroken vier maal per jaar is verschenen.

Vanaf het volgende nummer verschijnt het blad onder de nieuwe naam Grafiekwereld, met als ondertitel ‘voortzetting van Exlibriswereld. Driemaandelijks tijdschrift voor grafiekminnend Nederland met de nadruk op kleingrafiek’.

De nieuwe titel geeft de koers aan van de vereniging, waarbij naast het zuivere exlibris ook de liefhebbers van de kleine prentkunst meer aan bod komen.

Exlibriswereld verscheen vier keer per jaar, sinds meer dan tien jaar telkens met een los bijgevoegde prent in een van de grafische technieken. Kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben aan deze reeks prenten meegewerkt.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.