Tijdschrift De Parelduiker komt met special gewijd aan Remco Campert

Next Post
Previous Post

parelduiker-campert-2015De Parelduiker – dubbelnummer Remco Campert

Uitgeverij Bas Lubberhuizen, september 2015
paperback, 192 pagina’s
ISBN 9789059374201, verkoopprijs € 19,95
(o.a. te koop bij bol.com)

Begin oktober krijgt Remco Campert uit handen van de Belgische koning de Prijs der Nederlandse Letteren. Speciaal voor De Parelduiker stelt Campert zijn persoonlijke archief ter beschikking, voor een dubbelnummer met vele parels uit zijn roemruchte verleden. Zijn relatie met film en tv wordt belicht door Hans Keller, zijn liefde voor jazz door Mischa Andriessen, de Antwerpse jaren (1964-1966) door Martine Cuyt, zijn officieuze debuut, Ten lessons with Timothy, door Nick ter Wal en zijn band met Lucebert door diens biograaf Wim Hazeu. Een primeur is de publicatie van brieven tussen Simon Vinkenoog en Campert. Verder zien we Campert als poëzieredacteur, hoorspelschrijver, tekenaar en als vertaler. Jonge dichters schrijven voor deze gelegenheid een ode op de gelauwerde auteur.

Tal van nooit eerder gepubliceerde foto’s en documenten maken het nummer tot een absolute must have voor liefhebbers van het werk van Remco Campert.

presentatie – Op 29 september wordt dit speciale nummer gepresenteerd tijdens de Remco Campert-avond in De Brakke Grond in Amsterdam.

 

zie ook…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.