‘Dick Bruna. Kunstenaar’ – catalogus bij de tentoonstelling in het Rijksmuseum

Next Post
Previous Post

bruna-rijksmuseum-2015Caro Verbeek
Dick Bruna. Kunstenaar

Rijksmuseum, september 2015
paperback, 100 pagina’s
ISBN 9789491714689, verkoopprijs € 20,00

In de Philipsvleugel van het Rijksmuseum is van 27 augustus tot 15 november 2015 de tentoonstelling Dick Bruna. Kunstenaar te zien.

Voor het eerst wordt het werk van Dick Bruna beschouwd in een internationale kunsthistorische context. Auteur Caro Verbeek onderzocht kunsthistorische verbanden met kunstenaars zoals Matisse en Léger en putte uit de prentencollectie van het Rijksmuseum om de verwantschappen te tonen. Door Bruna’s creaties naast zijn inspiratiebronnen te plaatsen, zien we de invloeden en inspiratie in een oogopslag.

In een apart hoofdstuk wordt de ontstaansgeschiedenis van nijntje behandeld. Nergens wordt Bruna’s vakmanschap, geduld en de kunst om met kleur ruimtelijkheid in het platte vlak te creëren duidelijker dan in de ogenschijnlijk simpele creatie van het beroemde konijn.

Dit door Irma Boo schitterend vormgegeven boek fungeert als catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Rijksmuseum. Het is ook zelfstandig onmisbaar voor iedereen die inzicht in het werk van deze wereldberoemde grafisch ontwerper wil verkrijgen.

Dick Bruna. Kunstenaar verschijnt in een Nederlandse en Engelstalige editie en is verkrijgbaar bij de webwinkel van het Rijksmuseum.

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.