Sylvia Weve wint de Max Velthuijs-prijs 2019

Next Post
Previous Post

26 maart 2019 | Sylvia Weve is de winnaar van de Max Velthuijs-prijs voor kinderboekenillustraties. Het bestuur van de Stichting P.C. Hoofd-prijs voor Letterkunde heeft dat bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 60.000 euro.

De jury noemt de illustraties van Weve “trefzeker” en “getuigen van flair”. Ook blinken ze volgens de jury uit in expressie. “Voor elk boek, elk verhaal put Weve uit een palet aan technieken, beeldende middelen en stijlen”, zo staat in het juryrapport.

Sylvia Weve heeft tientallen boekomslagen gemaakt en schreef meer dan 150 (kinder)boekenOok werkte ze zeven jaar als docent illustratieve vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. In 2006 schreef ze voor het eerst zelf de tekst bij haar illustraties in het prentenboek Kip en ei.

In 2013 werd haar werk bekroond met de Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek, in 2015 won ze met dichteres Bette Westera de Woutertje Pieterse Prijs voor het boek Doodgewoon.

De Max Velthuijs-prijs is een Nederlandse oeuvreprijs voor illustratoren van kinderboeken. De prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt worden en werd in 2007 voor het eerst uitgereikt.

De prijs wordt beheerd door de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde, die ook de jaarlijks toegekende P.C. Hooft-prijs en de eveneens driejaarlijkse Theo Thijssen-prijs voor jeugdliteratuur onder haar hoede heeft.

De prijs werd eerder uitgereikt aan Mance Post, Thé Tjong-Khing, Wim Hofman en in 2016 aan Dick Bruna.

  • Max Velthuijs-prijs | site | wikipedia | berichten
    oeuvreprijs voor illustratoren van kinderboeken (3-jaarlijks)

> boeken van Sylvia Weve bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.