Special Edition van ‘Rijks, Masters of the Golden Age’

Next Post
Previous Post

Ontwerper Marcel Wanders brengt een Special Edition uit van ‘Rijks, Masters of the Golden Age’. Deze nieuwe uitgave is het vervolg op de spectaculaire Limited Edition uit 2016, die bijna is uitverkocht.

• Marcel Wanders
Rijks, Masters of the Golden Age
Special Edition
Uitgeverij Komma, oktober 2019
9789491525865, 2 delen in cassette, verkoopprijs € 1899

o.a. te koop via bol.com >>


In samenwerking met het Rijksmuseum lanceerde designer Marcel Wanders op 8 april 2016 de unieke publicatie ‘Rijks, Masters of the Golden Age’, een hommage aan de 17e eeuwse Nederlandse meesterwerken in het Rijksmuseum. Deze limited edition is bijna uitverkocht en Wanders lanceert nu deze ‘Special Edition’ van Rijks, Masters of the Golden Age.

Met deze Special Edition hebben we geprobeerd een uitgave te maken die de schoonheid en het vakmanschap van deze meesterwerken voor een breder publiek toegankelijk maakt.” De Special Edition presenteert 64 iconische schilderijen zoals Rembrandts Nachtwacht en Vermeers Melkmeisje op ware grootte. Zo is elk schilderij van zeer dichtbij te ervaren, alsof je er in het Rijks met je neus bovenop staat. Aan de hand van interviews met o.a. Ferran Adrià, David Allen, Alain de Botton, Anton Corbijn, Angela Missoni, Jimmy Nelson en Erwin Olaf wordt lezers nieuwe perspectieven op de schilderen geboden.

In de 450 pagina dikke uitgave zijn de 64 schilderijen uit de Eregalerij van het Rijksmuseum in Amsterdam, zeer gedetailleerd in close-up afgebeeld, wat lezers de mogelijkheid biedt een schat aan details, vakmanschap en informatie tot zich te nemen.
De cassette bevat twee Engelstalige boeken, soft-cover, gebonden in Bodoni-stijl. De schilderijen op de cassette zijn op ware grootte afgebeeld. De Special Edition weegt 23 kg en meet 72×50,5×9 cm (hxbxl).

De eerdere uitgaven van Rijks, beide nog te koop bij bol.com (klik op afb. hieronder):

.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.