Marente de Moor wint Jan Wolkers Prijs 2019

Next Post
Previous Post

20 oktober 2019 | De Jan Wolkers Prijs 2019, de prijs voor het beste natuurboek, gaat naar het boek Foon van Marente de Moor. De prijs van 5000 euro werd uitgereikt in het radioprogramma Vroege Vogels.

• Marente de Moor
Foon
Querido, 2018

o.a. te koop via bol.com >>

Marente de Moor (1972) is een Nederlandse schrijfster en columniste. Ze won de AKO Literatuurprijs (2011) en de European Prize for Literature (2014) voor haar roman De Nederlandse maagd (2010). Zij had enkele jaren een vaste column in Vrij Nederland. Haar werk is in tien talen vertaald. [zie wikipedia]

Foon is een roman over een biologenechtpaar dat in de Russische bossen op elkaar is aangewezen.

“Van de wel zeer diverse shortlist heeft De Moor ons het meest verrast en getroffen, dankzij haar meeslepende schrijfstijl en de lading van haar roman. In haar verhaal vol raadsel en mysterie spat de natuur van de pagina’s af, elke bladzijde nodigt uit tot doorlezen, om je tot slot achter te laten in stilte en mijmering. (Juryvoorzitter Jean-Pierre Geelen)

Karina Wolkers reikte de prijs uit tijdens een live-uitzending van het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels in museum De Lakenhal in Leiden.

De andere genomineerden waren:

>> klik op de titel voor meer info over het boek bij bol.com

De prijs is dit jaar voor de zevende keer uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een originele tekening van de winnaar, gemaakt door Siegfried Woldhek.

De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Daniel Gulpers (Vroege Vogels).

Vorig jaar won Menno Schilthuizen met ‘Darwin in de stad

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.