‘Sieb Posthuma – van toen, tot hier en nu verder’, een portret door Joukje Akveld

Next Post
Previous Post

akveld-siebJoukje Akveld
Sieb Posthuma
van toen, tot hier en nu verder

Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, september 2013
softcover, 160 pagina’s, 28 x 23 cm
ISBN 9789089671387, verkoopprijs € 24,90

[o.a. te koop bij bol.com]

Sieb Posthuma, wie kent hem niet van het hondje Rintje en Aadje Piraatje, maakt vanaf 1990 (prenten)boeken voor kinderen. Daarnaast tekent hij veel voor kranten en diverse tijdschriften en uitgeverijen, maar ook animatiefilms voor Sesamstraat, cd-covers, omslagillustraties voor romans en affiches voor organisaties en ontwerpt hij decors en kostuums voor theater.

Van Joukje Akveld verschijnt nu een portret over het werk van deze kunstenaar en de persoon daarachter, rijk geïllustreerd met tekeningen en foto’s.

Sieb Posthuma – van toen, van toen, tot hier, en nu verder gaat in op zijn ideeën over inspiratie en kunstenaarschap. Joukje Akveld sprak met de tweevoudig Gouden Penseelwinnaar, zijn vrienden en collega’s. Zo ontstond een bijzonder portret over een uitzonderlijk kunstenaar en de persoon daarachter, rijk geïllustreerd met tekeningen en foto’s. Het resultaat is een prachtig boek over het geluk van scheppend bezig zijn en de troostende kracht van kunst. Over hoe het was, hoe het is en hoe het verder gaat.

Joukje Akveld (1974) is freelance journalist en (tekst)schrijver. Daarnaast werkt ze voor het Letterkundig Museum en vertaalt ze prentenboeken.

Tentoonstelling – Vanaf 27 september 2013 brengt het Kinderboekenmuseum in Den Haag ‘Een vijver vol inkt. Kleur je wereld met Sieb Posthuma’. Een kleurrijke familietentoonstelling over het leven en werk van Sieb Posthuma; een inspirerend avontuur over het kijken naar en zelf maken van kunst! Deze tentoonstelling is nog te zien tot 1 september 2014.

UPDATE – Op 3 augustus 2014 werd bekend gemaakt dat schrijver/illustrator Sieb Posthuma (1960) in zijn woonplaats Amsterdam was overleden. Hij zag niet langer licht in zijn leven. Sieb Posthuma werd 54 jaar, hij was getrouwd met Ton Meijer.
(Querido Kinderboeken, Leopold en Gottmer in een gezamenlijk schrijven)

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.