Shortlist Libris Geschiedenis Prijs 2022

Next Post
Previous Post

11 september 2022 | Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury vijf titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2022. De shortlist werd bekendgemaakt in het radioprogramma OVT.

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt.

Genomineerd zijn de volgende boeken:

JuryThom de Graaf (juryvoorzitter), vicepresident van de Raad van State.Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; George Harinck, hoogleraar geschiedenis van het neocalvinisme in Kampen; Manon van der Heijden, hoogleraar Comparative Urban History aan de Universiteit Leiden; Maria Holtrop, conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum; Bas Kromhout, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Nelleke Noordervliet, schrijfster, verbonden aan Trouw; Hubert Slings, wetenschappelijk medewerker bij het Nederlands Openluchtmuseum.

Prijsuitreiking – Op 30 oktober 2022 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2022 uitgereikt door juryvoorzitter Thom de Graaf tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

Aan de prijs is een bedrag van € 20.000,- verbonden. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis.

—————————–

  • Libris Geschiedenis Prijs | site | wikipedia | berichten
    voor historische boeken die een algemeen publiek aanspreken

winnaars
2021 - Sandra Langereis, Erasmus; Dwarsdenker (De Bezige Bij)
2020 - Pieter van Os, Liever dier dan mens (Prometheus)
2019 - Roelof van Gelder, Dichter in de jungle (Atlas Contact)

De prijs heet vanaf 2010 Libris Geschiedenis Prijs, met een prijsbedrag van 20.000 euro.
De prijs werd eerder uitgereikt als Historisch Nieuwsblad/Volkskrantprijs (in 2007) en als Grote Geschiedenis Prijs in 2008 en 2009.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.