C.C.S. Croneprijs 2022 voor Vrouwkje Tuinman

Next Post
Previous Post


13 september 2022 | Vrouwkje Tuinman ontvangt de (3-jaarlijkse) C.C.S. Croneprijs van de gemeente Utrecht.

 

Dichter, schrijver en columnist Vrouwkje Tuinman krijgt dit jaar de C.C.S. Croneprijs. Daarmee wordt haar naam opgetekend in een eervolle lijst van Utrechtse auteurs die deze literatuurprijs voor haar ontvingen, onder meer Manon Uphoff, Arthur Japin en Maxim Februari.

“Vrouwkje Tuinmans oeuvre is rijk en gevarieerd: het bestaat uit zes dichtbundels, vier romans, een novelle en diverse bloemlezingen. Hoewel ze schrijft over ‘zware’ thema’s als rouw en afscheid, is haar oeuvre tegelijk lichtvoetig, absurdistisch grappig en met vaart geschreven.” (jury)

Cultuurwethouder Eva Oosters reikt op 1 oktober de prijs uit tijdens het International Literature Festival Utrecht. Aan de C.C.S. Croneprijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden. Die dag worden ook de drie C.C.S. Crone Stipendia uitgereikt.

In 2005 was Vrouwkje Tuinman de ontvanger van het allereerste C.C.S. Crone Stipendium voor haar debuutbundel Vitrine. Haar dichtbundel Lijfrente werd bekroond met De Grote Poëzieprijs 2020 (voorheen VSB Poëzieprijs).

 • C.C.S. Croneprijs | site | wikipedia | berichten
  gemeentelijke literatuurprijs voor auteurs uit de stad Utrecht of regio (3-jaarlijks)
 • foto Luuk Huiskens

  Next Post
  Previous Post

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.