Schrijvers delen hun favoriete wandeling in nieuwe reeks: Van Oorschot Terloops!

Next Post
Previous Post

In ‘Van Oorschot Terloops!’, een nieuwe reeks handzame boekjes, neemt in elk deel een schrijver je mee op zijn of haar favoriete wandeling. De boekjes zijn rijk geïllustreerd met kaarten, tekeningen, en foto’s. Eind april verschenen de eerste twee deeltjes. 

In ‘Je keek te ver’ loop je mee met Marjoleine de Vos vanuit het Noord-Groningse Zeerijp.Marjoleine de Vos wandelt elke dag een rondje vanuit haar huis in het Noord-Groningse Zeerijp.

Onder een strakblauwe hemel, een grijs wolkendek of genadeloze regen, ze zijn er altijd: de akkers in bloei of kaal, de kraaien, de bomen in alle stadia van blad of niet blad, het kerkje van Eenum. Soms uien op het land, soms dollende hazen – alles is altijd hetzelfde en altijd anders.

• Marjoleine de Vos, Je keek te ver 
Van Oorschot, april 2020 ISBN 9789028210325
72 pagina’s, paperback met flappen, € 12,50
>> o.a. te koop bij bol.com

In ‘Bergje’ ga je op reis met Bregje Hofstede naar de Sass Songher in de Dolomieten, de berg die zij zo vaak bezocht als kind

In haar kinderogen had de berg mythische proporties: hij was groter dan alle andere bergen op de wereld, het rijk van wilde avonturen, waar de echo’s van strijdbare bergvorstinnen klinken, en waar Hofstede zich afzonderde van het veelkoppige gezin waar ze deel van uitmaakt.
… In haar weergaloos precieze stijl beschrijft ze hoe alles wat ze ziet aanzet tot bespiegelingen over symbiose en eenzaamheid, toerisme en natuurbehoud, betovering en realisme, moederschap en zelfontplooiing, klein geluk en groots leven.

• Bregje Hofstede, Bergje
Van Oorschot, april 2020 ISBN 9789028210332,
80 pagina’s paperback met flappen, € 12,50
>> o.a. te koop bij bol.com

In ‘Van Oorschot Terloops!’, een reeks handzame boekjes, neemt in elk deel een schrijver je mee op zijn of haar favoriete wandeling. De boekjes, van ca. 80 pagina’s, zijn rijk geïllustreerd met kaarten, tekeningen, en foto’s.

De reeks ‘Van Oorschot Terloops’ kent nu de volgende deeltjes:
(klik hier om alle berichten te zien op deze website, of klik op de titels voor meer info via bol.com)

   

 

  • Maartje Wortel, De groef, Van Oorschot, april 2021
  • Nelleke Noordervliet, Wat er werkelijk is, Van Oorschot, april 2021
  • Willem Jan Otten, De Om, Van Oorschot, juni 2021
  • Marijke Schermer, Gods wegen, Van Oorschot, juni 2021

 

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.