‘Romanschrijver van beroep’ – Haruki Murakami over zijn leven als schrijver

Next Post
Previous Post

Haruki Murakami
Romanschrijver van beroep

Atlas Contact, januari 2019
ISBN 9789025449834, 256 pagina’s, paperback, € 21,99

o.a. te koop bij bol.com >>

Haruki Murakami (1949) geldt wereldwijd als een van de meest geliefde en gelezen schrijvers. Tegelijkertijd geldt hij als een van de meest teruggetrokken en verlegen: hij reist niet graag en geeft zelden interviews over zijn werk.

In ‘Romanschrijver van beroep’ krijgen we een eenmalig kijkje achter het bureau én in de ziel van Haruki Murakami. Hij vertelt in detail over zijn schrijfproces, zijn bronnen van inspiratie, de betekenis van muziek en bepaalde lievelingsschrijvers voor zijn leven en werk. Hij strooit gul met advies aan jonge aspirant-schrijvers. En hij vertelt zeldzaam openhartig over zichzelf. Stukje bij beetje ontstaat haast datgene wat Murakami in zijn bescheidenheid nooit zou schrijven: een soort autobiografie. In ieder geval van een schrijverschap. (uitgever)

Romanschrijver van beroep verschijnt op de vooravond van de 70ste verjaardag (12 januari) van Haruki Murakami.

Haruki Murakami – De Japanse schrijver Haruki Murakami (1949) schreef onder andere de romans Kafka op het strand, De opwindvogelkronieken, De moord op Commendatore en zijn magnum opus: de trilogie 1q84. Zijn werk wordt in meer dan veertig landen uitgegeven en is bekroond met meerdere prijzen. [wikipedia]

>> de boeken van Murakami bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.