Nina Polak wint BNG Bank Literatuurprijs 2018

Next Post
Previous Post

10 januari 2019 | Nina Polak heeft met haar roman ‘Gebrek is een groot woord’ de BNG Bank Literatuurprijs 2018 gewonnen. Polak is de veertiende winnaar van de BNG Bank Literatuurprijs en en werd beloond met 15.000 euro en een sculptuur van Theo van Eldik.

Nina Polak
Gebrek is een groot woord
Prometheus, 2018
o.a. te koop bij bol.com >>

Met de titel van haar eerste roman We zullen niet te pletter slaan uit 2014, verwees Nina Polak naar de romantische dichter Wordsworth. In haar tweede roman Gebrek is een groot woord, refereert ze aan het bekende gedicht ‘De Albatros’ van Charles Baudelaire, die zich identificeerde met het trotse beest dat zich de spot van verveelde zeelui moest laten welgevallen. (jury)

​De andere genomineerden waren:

Jury –  juryvoorzitter Hetty Hafkamp (burgemeester van Bergen), Jacqueline Bel (universitair hoofddocent Moderne Nederlandse Letterkunde aan de VU), Arjan Peters (literatuurcriticus en redacteur van de Volkskrant) en Arie Storm (schrijver en criticus).

Nina Polak (1986) debuteerde in 2014 met het alom bejubelde We zullen niet te pletter slaan, dat werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs, de ANV Debutantenprijs en de Opzij Literatuurprijs. Ze is redacteur bij De Correspondent en schrijft regelmatig voor De Gids. [wikipedia]

  • BNG Bank Literatuurprijs | site | wikipedia | berichten
    voor auteurs onder de veertig die minimaal twee literaire prozawerken uitgegeven hebben

Hieronder een fragment uit een interview met Nina Polak over haar roman Gebrek is een groot woord. Het hele interview is hier te zien.

Parmando 24 | Lezen tv, 22 apr. 2018

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.