Rob van Essen wint de Libris Literatuur Prijs 2019

Next Post
Previous Post

6 mei 2019 | De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2019 is Rob van Essen met zijn roman De goede zoon. Van Essen ontving een cheque van 50.000 euro. De prijsuitreiking werd traditiegetrouw rechtstreeks uitgezonden in Nieuwsuur op NPO 2.

Rob van Essen
De goede zoon
Atlas Contact, 2018
o.a. verkrijgbaar bij bol.com >>

Met al zijn bizarre invallen, groteske wendingen, lijnen en lagen laat van Essens meesterwerk ons zien en voelen wat het betekent om te leven in deze tijd, met zijn overdaad aan vrije tijd en luxe, met zijn robots en computers, een tijd waarin alles en iedereen constant in de gaten wordt gehouden en waar nodig van bovenaf gecorrigeerd,” aldus de jury.

Rob van Essen (1963) won eerder met zijn verhalenbundel ‘Hier wonen ook mensen’ (2014) in 2015 de J.M.A. Biesheuvelprijs. Zijn roman ‘Visser’ (2008) werd in 2009 genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

De jury die als taak had de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar te kiezen, bestond naast Jet Bussemaker (hoogleraar Wetenschap Universiteit Leiden) uit Erica van Boven (hoogleraar letterkunde Open Universiteit), Sigrid Bousset (programmamaker), Dries Muus (literair recensent Het Parool) en Petra Possel (journalist NRC Handelsblad).

 

Genomineerd waren:

Vorig jaar won Murat Isik de prijs met zijn roman Wees onzichtbaar.Schrijvers die de prijs eerder wonnen, zijn onder anderen Alfred Birney, Connie Palmen, Adriaan van Dis, Tommy Wieringa, A.F.Th. van der Heijden, Dimitri Verhulst en Arthur Japin.

  • Libris Literatuur Prijs | site | wikipedia | berichten
    voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige literaire roman

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.