‘Pruimen op sap’ – beknopt erotisch abc

Next Post
Previous Post

Ewoud Sanders & Olivia Ettema (illustr.)
Pruimen op sap
beknopt erotisch abc

Xander Uitgevers, maart 2017
ISBN 9789401606509
> paperback € 19,99 | o.a. te koop bij bol.com

Taalhistoricus Ewoud Sanders ontleedt in dit beknopte erotisch abc aan de hand van zesentwintig letters het ontstaan én gebruik van erotische woorden. Hij verzamelde de beste anekdotes en opmerkelijkste taalfeiten over de geschiedenis van de seksualiteit.

Wat bedoelde een zekere jonge dame uit Petersburg bijvoorbeeld toen zij in 1913 in het Algemeen Handelsblad meldde dat men bij haar terecht kon voor ‘Russische Lessen’? En wanneer was het woord ‘klaarkomen’ nog onschuldig.

Sanders’ scherpzinnige teksten worden begeleid door prikkelende illustraties van Olivia Ettema, die onder meer illustreerde voor NRC Handelsblad, Trouw en Humo.  Het resultaat is een intelligent, scherp en vermakelijk naslagwerk over de geschiedenis van seks en de manier waarop we erover spreken. (uitgever)

Ewoud Sanders is taalhistoricus en journalist. Hij heeft wekelijks een taalrubriek in NRC Handelsblad en heeft diverse taalboeken op zijn naam staan. Zijn andere specialisme, navigeren op het internet, resulteerde in workshops, masterclasses en het boek Slimmer zoeken op het internet.

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.