Privé-domein viert gouden jubileum tijdens het Crossing Border Festival 2016

Next Post
Previous Post

12-10-2016 | Tijdens het Crossing Border Festival 2016 in Den Haag is een feestelijke avond ingeruimd voor de viering van 50 jaar Privé-domein, op vrijdag 4 november.

logo-50-jaar-prive-domein-2016Al bijna 300 titels zijn er verschenen sinds uitgeverij De Arbeiderspers in 1966 begon met de reeks privé-domein. In een vaste, herkenbare vormgeving vonden autobiografieën, egodocumenten, dagboeken en briefwisselingen hun weg naar lezers en verzamelaars.

grunberg-nederlagen-2016hemingway-parijs-2016slauerhoff-brieven-2016

Op deze feestelijke avond vertellen schrijvers over hun liefde voor Privé-domein en dragen ze favoriete fragmenten voor. Tevens aandacht voor nieuwe delen van Arnon Grunberg, Ernest Hemingway en Jan Jacob Slauerhoff.

Met bijdragen van: Hein Aalders, Gerbrand Bakker, Basje Boer, Dandelion, Arnon Grunberg, Lisa Kuitert, Hagar Peeters, Ilja Leonard Pfeijffer, Nina Polak, Vic van de Reijt, Simone van Saarloos, Arie Storm, Felix Strategier, Christiaan Weijts en Koos van Zomeren. Presentatie: Anton de Goede en Katja de Bruin.

Crossing Border? – Al sinds de eerste editie in 1993 zoekt Crossing Border de grenzen op van muziek en woord om er vervolgens een brug tussen te slaan. De afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een van de meest progressieve internationale festivals op het gebied van literatuur en muziek in Europa. Elk jaar in november treden er meer dan 100 artiesten op in het centrum van Den Haag van gerenommeerde namen tot veelbelovende nieuwkomers.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.