Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018 voor Boomhut, Loser, Herre en IzzyLove

Next Post
Previous Post

27 juni 2018 | Volgens 25.000 stemmende kinderen in Nederland zijn De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen (Terra-Lannoo) van Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel en Het leven van een loser 11 – Drie keer niks (De Fontein) van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor, de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018.

Griffiths en Denton wonnen in de leeftijdscategorie 6 – 9 jaar en Kinney in 10 – 12 jaar. De prijs van de Nederlandse Kinderjury is de populairste kinderboekenprijs in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar en wordt bepaald én uitgereikt door de kinderen zelf. De bekroningen werden vanmiddag, met als presentatrice Lieke van Lexmond, bekendgemaakt en uitgereikt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan het Bijlmerplein.

De Pluim van de Senaat
In de leeftijdscategorie 6-9 jaar won De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre van Marte Jongbloed (Luitingh-Sijthoff) en in de leeftijdscategorie 10-12 jaar won Izzylove 7 – Expeditie vriendschap van Manon Sikkel (Luitingh – Sijthoff).

  • Prijs van de Nederlandse Kinderjury | site | wikipedia | berichten
    lezersprijs voor de beste in het Nederlands verschenen kinderboeken (voor 6-12 jaar)

> meer informatie over de winnende boeken bij bol.com

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.