Prijs van de Jonge Jury 2019 gewonnen door… Mel Wallis de Vries

Next Post
Previous Post

5 juni 2019 | De Prijs van de Jonge Jury 2019 gaat naar het boek Wild van Mel Wallis de Vries. De prijs voor het beste jeugdboek in de cat. 12-16 jaar, werd uitgereikt tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht.

Mel Wallis de Vries – Wild
De Fontein, 2018
o.a. verkrijgbaar bij bol.com >>

Mel Wallis de Vries blijft immens populair onder de jongeren. Dit jaar wint zij met haar boek ‘Wild’ voor de zevende keer de Prijs van de Jonge Jury.

Op eindexamenreis naar Spanje, het is een droom die uitkomt voor een groep van zes jongeren. Ze besluiten een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verdwalen ze hopeloos en zijn ze op elkaar aangewezen. Hoe gaan ze dit overleven? Het wordt een verschrikkelijke nachtmerrie, zeker als de frustraties en angst gaan overheersen en niemand te vertrouwen is.

In totaal brachten ruim zestienduizend jongeren hun stem uit op hun favoriete jeugdtitels uit 2018.

Naast de winnende titel Wild van Mel Wallis de Vries waren ook Fright night van Maren Stoffels en Snitch van Margje Woodrow genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.

Jonge Jury Debuutprijs – Naast de Prijs van de Jonge Jury werd op 5 juni ook de Jonge Jury Debuutprijs 2019 uitgereikt aan de auteur van het jeugddebuut waar het meest op werd gestemd. Nadine Swagerman nam de prijs in ontvangst voor haar boek Eén waarheid (Kluitman).

  • Prijs van de Jonge Jury | site | wikipedia | berichten
    lezersprijs voor het beste in het Nederlands verschenen jeugdboek (voor 12-16 jaar)

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.