Prentenboek ‘Lettersoep’ krijgt Gouden Penseel

Next Post
Previous Post

reek-lettersoep-201521-09-2016
Gouden Penseel 2016 voor Lettersoep van Harriët van Reek

De Penseeljury heeft vanavond in de Teekenschool van het Rijksmuseum het prentenboek Lettersoep van Illustrator en auteur Harriët van Reek (Querido Kinderboeken) bekroond met het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van het afgelopen jaar dat in Nederland is uitgegeven.

Letterel woont met Letterpoes in een letterhuis. Hij is gek op letters. Letters knippen, letters kijken en letters dromen. En letters schrijven! Hij tovert een prachtige kleurrijke wereld waar de verbeelding geen grenzen heeft.

torseter-gat-2015Het Gulden Palet, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van buitenlandse origine, is gewonnen door de Noorse illustrator Øyvind Torseter met Het gat (De Harmonie).

Het gat is het verhaal van de charmante hoofdpersoon die op een ochtend wakker wordt en een gat in zijn appartement aantreft… 

Met deze uitreiking is tevens de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum, waarin de originele illustraties van de winnaars van de Penselen, de Paletten en de Vlag en Wimpels 2016 te bewonderen zijn, geopend.

ZILVER – Eerder werden, naast Lettersoep en Het gat, ook met een Zilveren Penseel / Zilveren Palet bekroond

jagtenberg-hondje-2015crabeels-opa-2015

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.