‘Pleidooi voor pulp’ – pamflet van Kees ’t Hart

Next Post
Previous Post

 


Je ziet ze soms nog liggen in de supermarkt: de Bouquetreeks-boekjes, damesromannetjes, pulpboekjes, of hoe je ze wilt noemen.
Kees ’t Hart is bang dat als deze ‘lectuur’ en de leescultuur die erbij hoort verdwijnt, ook de literatuur zal verdwijnen.

• Kees ‘t Hart
Pleidooi voor pulp
Querido, december 2022
9789021470689, paperback, 128 pagina’s, € 12,50

<< o.a. te koop via bol.com >>

Je ziet ze soms nog liggen in de supermarkt: de Bouquetreeks-boekjes, damesromannetjes, pulpboekjes, of hoe je ze wilt noemen. Met mooie, jonge mannen en vrouwen op het omslag. En titels als Gekust door de dokter, Haar liefste wens en Nog altijd de zijne. Kees ’t Hart leest ze nog steeds en voelt zich solidair met de schrijvers; ze zijn collega’s. Sommigen schreven meer dan vijfhonderd romans en verkochten er miljoenen. Wat bezielt ze om maar door te schrijven? Hoe houden ze hun schrijfverlangen in stand?
’t Hart zou het betreuren als de belangstelling voor deze boeken afnam. Zonder deze ‘lectuur’ en de leescultuur die erbij hoort zal, zo vreest hij, ook de literatuur verdwijnen. Want deze boeken hanteren dezelfde principes en uitgangspunten die in literatuur worden toegepast. Ze dromen over de wereld, proberen illusies in stand te houden, voelen zich verbonden met de wereld. Ze zijn de basis van alle schrijfkunst. (uitgever)

over dit boek…


De Bouquetreeks-boekjes worden uitgegeven door Uitgeverij Harlequin, een van oorsprong Canadese uitgeverij van romantische fictie voor vrouwen, opgericht in 1949 door Richard Bonnycastle. Maandelijks geeft Harlequin ongeveer 120 nieuwe pocketboeken uit in 34 verschillende talen. Deze boeken worden verspreid in 110 landen en door meer dan 1300 auteurs wereldwijd geschreven.
De omzet van Harlequin Enterprises is 426,5 miljoen per jaar (Canadese dollars). Sinds 2014 maakt Harlequin deel uit van HarperCollins.

Uitgeverij Harlequin | wikipedia | website

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.